Site icon Vagyonvédelmi Magazin

Hikvision kaputelefon beltéri egység firmware újdonságok V2.2.2b221223

firmware-update-intercom-indoor

Ismét egy új firmware-t adott ki a gyártó a legnépszerűbb kaputelefon beltéri egységekre, amely számos újdonságot és praktikus megoldásokat hozott. Az első tesztjeink nagyon pozitívak, mert olyan funkciókat is elérhetünk, amelyhez eddig csak külön számítógéppel vagy segédszoftverrel fértünk hozzá. Az előző cikkünkben ismertetett funkciók már azóta egyszerűsödtek a 2.1.60-as firmwareben, de ez olyan apró változások voltak, hogy nem írtunk külön.

Kültéri egység kompatibilitás

A kültéri egységek minimálisan az alábbi firmwarekkel kell rendelkezzenek, hogy a beltéri egységek együtt tudjanak működni velük a 2.2.2.b221223 verzióval:

Protokol kompatibilitás

Varázsló optimalizálás

A szokásos első indításos varázslót ismét átszabták a felhasználói és telepítői visszajelzések alapján. A legelső változás, hogy egy pipával jelölhetjük, hogy a regisztrációs jelszó megegyezzen a rendszergazda jelszóval, így azt már nem kell újra beírni. A rendszerben használatos eszközök azonos regisztrációs jelszóval kell rendelkezzenek, ellenkező esetben a kommunikáció meghiúsul. Ezáltal megakadályozható, hogy a hálózatra felrakott idegen eszköz hozzáférjen a kültéri egységhez vagy egy lakás hívásához.

Kültéri egységek aktiválása és hozzárendelése

Elég nagy változást hoz ez a menü, ahol összekapcsolható a beltéri állomás a fő- és mellékállomásokkal:

Albeltéri állomások beállítása

Szintén újdonság, hogy aktiválhatjuk és hozzárendelhetjük az albeltéri egységeket, az alábbiak szerint:

Véglegesítés

A rendszer a Finish gombra kattintva beállítja a kültéri és beltéri egységeket. Ez 1-5 percet vesz igénybe, rendszermérettől függően egyes elemeket – általában a kültéri egységeket – újraindít.

Új beállítási lehetőség a menüben

A kültéri egységek egyes beállításai most már elérhetőek a beltéri egységen keresztül (csak a fő beltéri esetén, Configuration-Device Management-Main Door Station menü):

A beltéri állomásról beállítható paraméterek, többek között:

Optimalizálás

A beltéri egység fő képernyőjén újrarajzolták az ikonokat, beállíthatóvá vált az előnézeti képek ideje 1-1800s (alapértelmezetten 30s), illetve a protokolváltás is beállítható a régebbi rendszerekhez.

Figyelem!

Minden szoftverfrissítés kockázattal jár! Saját felelősségre végezze el a szoftverfrissítést. Egy megszakadt folyamat, vagy nem megfelelő szoftver telepítése az eszközt teljesen használhatatlanná teszi, amely garanciális keretek között nem orvosolható. Ne frissítsen Wifi kapcsolaton keresztül. Számunkra fontos, hogy ügyfeleink teljes mértékben kihasználhassák a megvásárolt eszközök lehetőségeit, ezért az általunk kipróbált, utolsó stabil verzióra szoktuk frissíteni a termékeket. Utólagos frissítést csak szervizünkben vállalunk és a csakis a nálunk vásárolt eszközökre. Garanciaidőn belül felelősséget is vállalunk rá, azon kívül csak a vásárló kockázatára végezzük el a feladatot, térítés ellenében.

További hasznos tanácsokért látogasson el az ipkaputelefon.hu oldalunkra, ahol szakmai támogatásunkra és tanácsainkra is számíthat! A firmwarek mindig a hivatalos letöltőhelyeken érhetőek el: https://www.hikvision.com/en/support/download/firmware/

Exit mobile version