Site icon Vagyonvédelmi Magazin

Hikvision AX PRO sorozat – vezeték nélküli riasztó

Hikvision AX PRO Hub banner

A HIKVISION, mint a világ legnagyobb biztonságtechnikai gyártója folyamatosan fejleszti termékeit. Az eddigi rendkívül sikeres AX HUB sorozatot leváltja az AX PRO, második generációs továbbfejlesztett széria. A terméket teljesen újratervezték és folyamatosan bővíthetővé tették.

Az AX PRO vezeték nélküli központ magyarországon 2 alapváltozattal debütál, melyek megvásárolhatóak lesznek önllóan és csomagban is. A két alapváltozat sok mindenben megegyezik, de jelentős különbségek is vannak.

Közös tulajdonságuk a nagy hatótávú – 1200-2000 méter – vezeték nélküli kommunikáció lehetősége. Természetesen ez csak az elméleti távolság, melyet jelentősen befolyásol a környezet és, hogy elyik eszközzel kell kommunikálni. Mindkét alaprendszer speciális dupla RF chippel rendelkezik. A TRI-X kezeli az eszközök közötti kommunikációt, a CAM-X a videós verifikációt bonyolítja. Az eszközök rendelkeznek EN és Grade2 minősítéssel, PIRCAM támogatással és ingyenes felhasználói applikációval is. A Hik-connect applikáció használható ezekhez az eszközökhöz is, így biztosított, hogy egy platformon kezelhetjük a különböző – riasztó, megfigyelőrendszer, beléptető – rendszereinket.

Magyarországon az AX PRO L DS-PWA96-M-WE és az AX PRO lite DS-PWA64-L-WE típusok kerülnek forgalomba.

A két központ összehasonlítása:

DS-PWA96-M-WEDS-PWA64-L-WE
Területkezelés3216
Zónák (ki és bemenetek együttesen)9664
Videoklipp támogatás4x7s
Felhasználók száma4630
Beépített kártyaolvasóigennem
Csatlakoztatható kártyaolvasóTámogatottTámogatott
Telepítő appElérhetőElérhető
Felhasználói appTámogatott (ingyenes)Támogatott (ingyenes)
Automatikus élesítési időzítőTámogatottTámogatott
Távfelügyeleti protokolokSIA DC09 (SIA level 2, Contact ID), ISUP, ISAPI (SDK)SIA DC09 (SIA level 2, Contact ID), ISUP, ISAPI (SDK)
Kétirányú vezetékes kommunikációIgenNem
RS232 csatlakozásIgenIgen
Beépített webszerver konfiguráláshozIgenIgen
Működési frekvencia (eszközök között)868MHz868MHz
Titkosítás128 AES128 AES
Beépített tápegységIgenIgen
Beépített akkumulátórIgen (12 óra)Igen (12 óra)
Vezetékes hálózati csatlakozás (RJ45)IgenIgen
Wifi hálózati csatlakozásIgenIgen
SIM kártyahely2 kártya – 3G/4G1 kártya – GPRS
Csatlakoztatható kezelők88
Csatlakoztatható jelismétlők42

A központok egyik legfontosabb újítása a PIRCAM támogatás, mely során a mozgásérzékelőbe épített kamera (fényképezőgép) riasztási képei tekinthetőek meg. Riasztás esetén 2 másodperc riasztás előtti képet és 5 másodperc riasztás alatti képet közvetít az eszköz a Hik-connect applikációba, így ellenőrizhető a terület azon mozgási eseménye, ami a riasztást kiváltotta. Ezek gif-be fűzött állóképek, kb 2-3 fps sebességű „videónak” összeállítva. A PIRCAM tulajdonsága, hogy 85,9 fokban lát, 12 méter hatótávolságú az érzékelés, akár 30 Kg-os kisállatvédelem és az egyik legfontosabb, hogy kb 6 év akkumulátor idővel rendelkezik, amely természetesen használatfüggően csökkenhet.

A rendszer kiegészíthető nagyon sok érzékelővel, többek között rádiós nyitásérzékelőkkel is, amelyek felületre szerelhetőek, és nagy hatótávolságú rádióval rendelkeznek. Az akkumulátor idő kb 5 év a nagyobbik változatnl, a kisebbik esetében kb 3 év. A kisebbik jobban szűk helyekre is elhelyezhető, de közös tulajdonságuk a ledes visszajelzés riasztáskor.

Egyszerű kezelést tesz lehetővé a két kezelő. Az egyik egy teljes értékű billentyűzet, melyel teljes körűen tudjuk kezelni a rendszert. A másik egy „kulcstartó” távirányító ami gyors élesítést, hatástalanítást és programozott vezérlést tesz lehetővé.

A nagyobb rendszer alapesetben tartalmaz kártyaolvasót, de bővíthetpő is. A kisebbik rendszerhez is illeszthető a Mihare kártyával működő olvasó, melyel 4 terület vezérlése is megoldható.

Természetesen a kül- és beltéri vezeték nélküli szirénák is elérhetőek a kínálatban. Főbb jelemzőik, hogy üzemelhetnek akkumulátorról (kb 5 év akkuidő), de opcionálisan 12V-os táppal is. 3 szinten állítható a hangerő és maximum 110 dB-es hangriasztást tud, kiegészítve LED-es stroboszkóp fényjelzővel.

A teljesség igénye nélkül a rendszerek bővíthetőek különböző érzékelőkkel:

A rendszerek különböző platformokon kezelhetőek, kommunikáltathatóak

Távfelügyeletek és telepítők számára:

Felhasználók számára:

A Hik-Connect alkalmazás sokrétű felhasználást tesz lehetővé, melyel komplexen kezelhető a rendszer:

Újdonságként jelenik meg a Hik-ProConnect alkalmazás, mely a távfelügyeletek és a telepítők munkáját segíti. Ez utóbbi szoftvert a lakosság számára nem biztosítja a gyártó, és a szakmai fehasználóknak sem ingyenes, mivel nagyon sok speciális funkciót tartalmaz, amely a napi távoli felügyeleti munkát segíti. Ezen termékről bővebb információt nyújtunk telepítő és viszonteladó partnereinket.

Integrált rendszerek kialakítási lehetősége

A különböző rendszerek (riasztó, kamerarendszer, beléptető) a riasztási vagy egyéb események hatására egymással összekötve is vezérelhetőek. pl. ha elmegyünk otthonról, induljn el a kamerák képrögzítése, a riasztó jelzésekor zárjon be az ajtó és induljon el minden kamera felvétele. A különböző termékek egy rendszert alkotva működhetnek.

A termékek hamarosan megjelennek webáruházunkban és elérhetőek lesznek a lakosság és a telepítő/viszonteladó partnereink részére is.

A feltüntetett információk és képek forrásai, melyet ezuttal is köszönünk:

Exit mobile version