Site icon Vagyonvédelmi Magazin

Hogyan működik? – Passzív infravörös mozgásérzékelő

Alapvetően a legelterjedtebb – az ára miatt – a passzív infravörös mozgásérzékelő

Passzív? Tehát nem csinál semmit?

Részben igen. A lényege, hogy nem bocsájt ki semmilyen jelet, hanem figyeli a környezetben bekövetkező hőváltozásokat. Az infravörös tartományt figyeli és összeveti a tárolt mintákkal. Tehát passzívan figyel és a változásokra reagál. Nem lát át az üvegen, műanyagon és a szokványos anyagokon, ezért a telepítéskor nem kerülhet a látómezejébe semmilyen anyag. Az érzékenység állítható, a lencse általában cserélhető (Hagyományos és folyosó lencse, egyes típusoknál kisállat védett).

Három alapvető részből épül fel:

A 3 egység által megvalósított jelérzékelés és feldolgozást követően keletkezhet riasztás, mely általában a hagyományos érzékelőknél egy kontaktust generál, és riasztóközpont függően ellenállás változást hoz létre. Léteznek BUS rendszerű érzékelők, melyek már digitálisan közvetítik a jelzéseket, de ezt a központnak is tudnia kell kezelni.

Az adott terület megfigyeléséhez meg kell határozni, hogy milyen karakterisztikájú érzékelő lesz a legmegfelelőbb számunkra. A DSC mozgásérzékelőinek katalógusa segítséget nyújt ebben, amely letölthető innen.

A DSC LC100-PI érzékelő karakterisztikája:

Hogyan kössük be?

Mutatunk egy példát DSC riasztóközponthoz:

Kettős lezáró (DEOL) ellenállások
A kettős lezárású hurkok lehetővé teszik a panel számára, hogy egy zóna esetében meghatározza, hogy riasztás, szabotázs vagy hiba (rövidzárlat) történt.

Hurok ellenállás                             Hurok állapot
0 Ohm (zárlat, hurok zárlat)        hiba
5600 Ohm (zárt kontaktus)         nyugalmi állapot
11200 Ohm (nyitott kontaktus)   riasztás (nyitott kontaktus)
Végtelen ellenállás                          tamper, szabotázs (szakadt vezeték, nyitott hurok)

 

 

Amennyiben segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal!

Exit mobile version