Site icon Vagyonvédelmi Magazin

Mikor válasszunk TurboHD (HD-TVI) kamerát, vagy rendszert?

Sajnos sokszor előfordul, hogy Vásárlóink olyan kamerát választanak, amit nem tudnak jelenlegi rögzítőjükkel használni, esetleg nem felel meg arra a célra, amire szerették volna. Ekkor 14 napon belül visszaküldik és mi visszafizetjük a vételárat, viszont ez a vevőnek kellemetlenséggel, utánajárással, bosszúsággal és költséggel (visszaküldés díja) is jár, ezért összeállítottuk a leni tudnivalókat erről a kameratípusról, hogy Ön jól válasszon.

 

Alapvetően 2 fő problémával szoktunk találkozni.

– HD-TVI kamerát választanak önmagában (rögzítő nélkül) és kicsomagoláskor szembesülnek, hogy ezt a tipusú készüléket nem lehet informatikai hálózatba kötni és így nem tudják távolról figyelni a képet

– HD-TVI kamerát választanak teljesen analóg (DVR), vagy IP (NVR) rögzítőhöz  és hiába ugyanaz a BNC csatlakozó van rajta (analóg esetében), mégsincs kép, vagy az IP rögzítőn nincs BNC bemenet, hiszen nem is erre tervezték. A HD-TVI kamerák nem rendelkeznek hálózati csatlakozóval (RJ45) és IP címet sem lehet nekik adni.

Ezeket a kamerákat arra tervezték, hogy a meglévő koax hálózaton nagyfelbontású képet közvetítsenek. Ennek alapfeltétele, hogy a hálózat másik oldalán olyan rögzítő legyen, amely képes fogadni ezt az adatfolyamot. A régi hagyományos analóg rögzítők erre nem képesek.

Mikor ajánljuk ezt a típusú kamerát?

Abban az esetben, ha már van egy régi analóg rendszere, és alacsony költséggel szeretne szebb, nagyobb felbontású képeket kapni. A rendszerben csak a kamerákat és a rögzítőt szükséges cserélni, melyet bárki el tud végezni. A kamerák 12VDC tápellátást igényelnek, de általában a régi analóg kameráknak is erre volt szükségük, így ezt sem szükséges cserélni.

A rögzítő cseréje teljes beállítással is csak pár perc, és ha a régi rögzítőben egy jó állapotú kompatibilis(!), SATA csatolófelülető merevlemez van, az is áthelyezhető – a régi felvételek elvesznek!

A rögzítő internetre csatlakoztatható és a kameraképeket akár mobiltelefonunkon keresztül is meg tudjuk tekinteni, a HIKVISION ingyenes DDNS szolgáltatásán keresztül. 

 

Ez a módszer rendkívül költséghatékony modernizálást tesz lehetővé.

 

További kérdése van, segítségre van szüksége?

Keressen minket elérhetőségeinken!

webshop@biztonsagosotthon.hu

Exit mobile version