Site icon Vagyonvédelmi Magazin

Riasztórendszer vezetékek nélkül

Riasztórendszert szeretne bontás és vezetékezés nélkül?

Manapság a vezeték nélküli riasztók egyre nagyobb részt hasítanak ki a biztonsági rendszerek piacából. Sokan nincsenek tisztában ezen eszközök tulajdonságaival és megbízhatatlannak tartják őket. Ez tévhit, lássuk miért.

A nagyobb gyártók már 5-10 éve gyártanak vezeték nélküli eszközöket, de az áruk csak az utóbbi 1-2 évben értek arra a szintre, hogy felvegyék a versenyt a vezetékes társaikkal. Régebben leginkább rendszerbővítésre használták őket, de most már a teljes rendszer is lehet vezeték nélküli. Megbízhatóságuk jelentősen fejlődött. A rendszerbe kötött érzékelők a központal csak akkor kommunikálnak, ha össze vannak párosítva, ezáltal nem lehet külső eszközzel hamis jelzést generálni. Általánosságban elmondható, hogy míg régebben csak a 433 MHz-es érzékelők voltak elérhetőek, manapság már egyáltalán nem ritka a 868 MHz-es frekvencia sávban használt eszközök. Ennek oka, hogy egyre több berendezés működik a 433 MHz-es sávban, például gépjármű vagy kapu távirányítók, viszont a 868 MHz nem annyira telített, kevesebb a „zaj”, zavaró jel. Eddigi tapasztalataink szerint a 433 MHz-es frekvenciára telepített rendszerek esetében is megbízhatóan működtek az eszközök. A DSC Alexor rendszer mindkét frekvenciasávra kínál megoldást. Az eszközök folyamatosan kapcsolatot tartanak a központtal, és a rendszer azonnal jelzi, ha valamelyik eszköz nem jelentkezik be, merül az akkumulátora, leszedték a falról. Az elemek élettartama 1-3-5 év, használattól és érzékelőtől függően és a központ azonnal jelzi a rendellenes működést. A riasztó távfelügyeletbe is beköthető és rendelkezik MABISZ minősítéssel.

Általában a lakásfelújítás végén találkozunk az igénnyel, hogy riasztó szeretnének kiépítettni, de már nincs lehetőség vezetékes rendszert felszerelni, nem szeretne az ingatlantulajdonos bontást, csatornázást, felfordulást.

Mindenre van megoldás!

A DSC Alexor alaprendszer „agya” a PC9155-ös központ, mely nagy rugalmasságot ad a telepítőnek és ezáltal a vásárlónak is.

A központ főbb jellemzői:

A csatlakoztatható eszközökből nagyon sokfajta áll rendelkezésre, nézzük meg, az alapszett eszközeit:

DSC WS-4904W Vezeték nélküli mozgásérzékelő

 

DSC WS-4945W Vezeték nélküli nyitásérzékelő

 

DSC WT5500 Vezeték nélküli kezelő

 

 

DSC WT4989 Vezeték nélküli kulcs (távirányító)

A szett és a kiegészítők megvásárolhatóak webáruházunkban. Kérje ajánlatunkat a rendszer teljes telepítésére!

Küldje el lakása alaprajzát a webshop@biztonsagosotthon.hu e-mail címre, és megtervezzük rendszerét, segítünk összeállítani Önnek egy egyedi szettet és kérésre előprogramozzuk, így Önnek csak annyi a dolga, hogy a központot, kezelőt, érzékelőket rögzítse a falra (csavarral), ajtóra (nyitásérzékelő, mellékelt 3M öntapadó), és tápellátást biztosítson a központnak. A 230V-os hálózatra csatlakoztatásnál fontos szempont, hogy ne konnektorba dugjuk az eszközt, hanem a hálózatra közvetlen csatlakoztassuk, kérjük erre elektromos szakember segítségét vegye igénybe az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

Hamarosan bemutatjuk részletesen az eszköz telepítését, programozását is!

Exit mobile version