Hikvision IP kamera YouTube Live beállítása

beállítási útmutató

YouTube Onair

A Hikvision IP kamerák élőképe integrálható a YouTube Live szolgáltatásba. A beállításhoz az alábbiakra lesz szükségünk:

  • Hikvision IP kamera
  • Google Chrome böngésző
  • OBS Studio – Ingyenes és nyílt forráskódú szoftver videófelvételhez és élő közvetítéshez.- Letöltés
  • YouTube Live bekapcsolása

Az OBS szoftver fogja biztosítani a megfelelő streamelést, és fontos megjegyezni, hogy a Hik-Connectes elérést ez egyáltalán nem befolyásolja, teljes értékűen használható marad.

A kamera beállításánál kerülni kell a kódolás kiválasztásakot a „+” kódolásokat. Javasolt kódolás a H264 / H265.

A hangot is lehetőségünk lesz továbbítani a Live szolgáltatásba, de kerülni kell a zajszűrés beállítását. A javasolt hangkodek: MP2L2 (16KHz)

A YouTube Live szolgáltatást aktiválni kell egy mobil telefonszámmal és csak ezután foghatunk hozzá a beállításhoz. Ez kb 24 órát vesz igénybe és a YouTube felületén az Alkotó Stúdióban lesz lehetségünk a streamet beállítani.

Az OBS Stúdióban a Stream fülön kell majd kiválasszuk a YouTube szolgáltatást és megadni a Stream kulcsot vagy kimásolhatjuk a YouTube linket is közvetlenül.

A hangbeállítás az alábiak szerint állítsuk be:

Audio Settings

RTSP megadása – meghívása az előnézeti ablakban való jobb kattintással érhető el, ahol a média forrást választva adhatunk meg újat. Bármilyen nevet megadhatunk és a Local File pipát ki kell venni, hogy RTSP streamet megadhassunk. A formátum a következő: rtsp://FELHASZNÁLÓ:JELSZÓ@IPCÍM:RTSPPORT/h.264/ch1/main/av_stream

A harveres kódolást ki kell kapcsolni, ezután elindíthatjuk a streamelést. A késés kb 5-10 másodperc lesz, internetkapcsolattól függően.

A tesztet és az alapleírást Sárvári János terméktámogató mérnök (RIEL) készítette

IPkaputelefon.hu