Site icon Vagyonvédelmi Magazin

Miért fizetne külön egy rendszám-felismerő szoftverért?

Egyre több vállalkozás életében fordul elő, hogy a mindennapi rutin részeként a biztonsági őr a dolgozók autóinak nyitja/zárja a kaput, sorompót, ezzel viszont a biztonsági feladatait kell felfüggesztenie – pl. kamerarendszer figyelése, stb. 

A megoldás az automatizálásban rejlik. Egyre több helyen elvárás, hogy a vállalat tulajdonában lévő autók szabadon mozoghassanak, anélkül, hogy bárkire is várni kellene, hogy kiengedje a telephelyről. A komplett rendszám-felismerő rendszerek árai jelentősen csökkentek az elmúlt években, de a HIKVISION gondolt egy nagyot és elkészítette azt a kameracsaládot, mely akár önállóan tud működni ilyen szempontból.

A rendszer úgy működik, hogy a kamera felületére belépve le tudjuk tölteni azt a fájlt, amiben rögzíteni tudjuk a rendszámokat. A kezelés nem csak a böngészős felületen történhet, hanem az ingyenes iVMS-4200-as szoftverrel is elvégezhető.

A táblázat 2 részre bontható: fehér és fekete

A fehér listára kerülő rendszámok szabadon mozoghatnak, a gépjármű felismerésekor a kamera(!) kiad egy jelet a kapu/sorompó felé, amely ekkor kinyílik. A fekete listán lévő és a fel nem ismert rendszámokra nem fogja kiadni a jelet, így csak ezekkel a gépjárművek beléptetésével kell foglalkozni.

A kamerában elhelyezett SD kártyára az összes leolvasott rendszámairól fénykép készül, azt bármikor le lehet kérni időszakra vetítve, de akár lehetőség van rendszám-töredékre is keresni. Az elkészült képek tömegesen is letölthetőek, melyek tartalmazzák természetesen a leolvasott rendszám karaktereket és a dátumot/időt is.

 

Nagyobb rendszereknél, ahol folyamatosan változnak a fehér/fekete listás rendszámok, érdemes olyan rögzítőt választani, mely szintén tudja a rendszámok kezelését, így könnyen, egy helyről kezelhetővé válik a rendszer, és videofolyam is kimenthető a rendszerből. A felismert eseményekhez tevékenységeket/reakciókat is lehet rendelni, mint például e-mail küldés, riasztás, stb…

Rendszám kezelést biztosító kameráinkat itt találja: link

Fontos!

Amennyiben rendszám-felismerésre és kezelésre kívánja használni a kamerát, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a rendszám-kezelő szoftvert feltelepítsük, ez ingyenes. Utólag ezt nem tudjuk megtenni, csak ha visszajuttatja hozzánk a készüléket. Más forrásból származó kamerákra üzletpolitikai okokból nem tesszük fel a szoftvert, még díjfizetés ellenében sem!

Szöveg és kép forrása: A Hikvision magyarországi disztribútora, a RIEL Elektronikai Kft.

Exit mobile version