SIM – 10 új érzékelő a kínálatban

DSC SIM bevezető akció
DSC SIM

Az érzékelő kínálatunk a SIM fantázianevű családdal bővült, melyek nagyon hasonlítanak a jelenlegi LC sorozatra. Ez nem a véletlen műve, hiszen ezek az érzékelők a továbbfejleszettt változatai az LC szériának.

A normál szerelésű érzékelők között megtalálhatóak a normál (SIM-PI) és a különböző kialakítású kombinált, illetve integrált érzékelők is. Az egy házba integrált érzékelők között van rejtett panel kamera elhelyezésére alkalmas érzékelő (SIM-01), illetve üvegtörés érzékelővel integrált eszköz is (SIM-02), melyen a két érzékelőnek külön-külön kontaktus kimenete van.

A kombinált érzékelőkben mikrohullámú és PIR érzékelő található, kitakarás védett (SIM-03) és normál változatban (SIM-04). A kitakarás védett eszköznél állítható, hogy 40 vagy 80 cm távolságon belül érzékelje a kitakarást. Ebben a MW és PIR érzékelők „ÉS” kapcsolatban működnek, tehát mindkettőnek érzékelnie kell a mozgásjelzéshez. A normál változatban pedig választhatunk az „ÉS” – „VAGY” kapcsolat közül, de a „VAGY” kapcsolatot csak tesztelésre ajánljuk, mivel a MW rész ’átláthat’ üvegen, falon, így könnyen téves riasztást tud okozni.

PIR és mikrohullámú érzékelő

Az érzékelők normál beltéri körülmények közé tervezett érzékelők, melyek maximális érzékelési távolsága 18 méter lehet, így ideálisak a kisebb és nagyobb helyiségek védelmére is. Az érzékelő kialakítása lehetővé teszi, hogy igény szerint, tartó nélkül közvetlenül a sarokba, illetve a hozzájuk tartozó tartóval (SIM-MBS) akár rejtett kábelezéssel is szerelhetjük őket. A tartó három részből áll, az egyiket az érzékelőre kell szerelni, melyhez igény szerint a mennyezeti vagy a fali rögzítő elemet választhatjuk.

SIM-MBS fali és mennyezeti tartók

Mindegyik érzékelőről elmondható, hogy alapja egy alkalmazásspecifikus integrált áramkör (application-specific integrated circuit vagy ASIC), azaz olyan integrált áramkör, amit nem általános felhasználásra, hanem egy-egy feladat specifikus igényének kielégítésére terveztek.

Az érzékelők digitális jelfeldolgozású, hőkompenzált elektronikával lettek kialakítva. A kisállat elleni védelem beállítható 15/25 kg testtömegű kisállathoz, amennyiben azok 1 m-nél jobban nem tudják megközelíteni az érzékelőt. Az érzékelők kemény műanyag lencsével rendelkeznek. A szerelési magasság 1,8-2,4 m között lehetséges, a lencse kialakítása miatt a panel állítása nélkül.

A beltéri mozgásérzékelők közé tartozik még két mennyezeti mozgásérzékelő is, melyek kúpszerűen maguk alá látnak, 3 méteres magasságba szerelés esetén egy megközelítőleg 12 méter átmérőjű kör alapú kúpot figyelve. Az alap mennyezeti mozgásérzékelő (SIM-360) passzív infra érzékelőt tartalmaz. Ezt egészíti ki egy mikrohullámú érzékelő a kombinált (SIM-365MW) változatban.

Az érzékelő családban van egy önálló akusztikus üvegtörés érzékelő is (SIM-05). Szintén digitális jelfeldolgozású érzékelő, kétszintű érzékeléssel, azaz két frekvencia tartomány analizálással. Tehát figyeli az ütésből származó előhangot és az utána következő töréshangot is. Lehetőség van a két tartomány külön-külön történő tesztelésére és beállításra. Érzékelési távolsága maximálisan 10 méter, mely függ az üveg méretétől és fajtájától, illetve az akusztikus csillapító tárgyaktól (pl. függöny). Alkalmazható fóliázott üvegfelület védelmére is.

A SIM családhoz tartoznak kültéri mozgásérzékelők is, melyek a mikrohullámú rész mellett egy PIR érzékelőt (SIM-110), illetve két PIR érzékelőt (SIM-120) tartalmaznak, így minimalizálva a téves riasztások számát.

A teljesebb védelem kialakításának érdekében akár rezgésérzékelőt (SIM-SHOCK1) is használhatunk. Mely alkalmas a kalapácsos, fúrásos, robbantásos falbontás, valamint a hidraulikus, illetve lángvágás érzékelésére a speciális, állítható érzékenységű, frekvencia analizáló áramkörének köszönhetően.

Rezgésérzékelő
IPkaputelefon.hu