SIM – 10 új érzékelő a kínálatban

DSC SIM bevezető akció
DSC SIM
SIM - 10 új érzékelő a kínálatban 1

Az érzékelő kínálatunk a SIM fantázianevű családdal bővült, melyek nagyon hasonlítanak a jelenlegi LC sorozatra. Ez nem a véletlen műve, hiszen ezek az érzékelők a továbbfejleszettt változatai az LC szériának.

A normál szerelésű érzékelők között megtalálhatóak a normál (SIM-PI) és a különböző kialakítású kombinált, illetve integrált érzékelők is. Az egy házba integrált érzékelők között van rejtett panel kamera elhelyezésére alkalmas érzékelő (SIM-01), illetve üvegtörés érzékelővel integrált eszköz is (SIM-02), melyen a két érzékelőnek külön-külön kontaktus kimenete van.

A kombinált érzékelőkben mikrohullámú és PIR érzékelő található, kitakarás védett (SIM-03) és normál változatban (SIM-04). A kitakarás védett eszköznél állítható, hogy 40 vagy 80 cm távolságon belül érzékelje a kitakarást. Ebben a MW és PIR érzékelők “ÉS” kapcsolatban működnek, tehát mindkettőnek érzékelnie kell a mozgásjelzéshez. A normál változatban pedig választhatunk az “ÉS” – “VAGY” kapcsolat közül, de a “VAGY” kapcsolatot csak tesztelésre ajánljuk, mivel a MW rész ’átláthat’ üvegen, falon, így könnyen téves riasztást tud okozni.

SIM - 10 új érzékelő a kínálatban 2
PIR és mikrohullámú érzékelő

Az érzékelők normál beltéri körülmények közé tervezett érzékelők, melyek maximális érzékelési távolsága 18 méter lehet, így ideálisak a kisebb és nagyobb helyiségek védelmére is. Az érzékelő kialakítása lehetővé teszi, hogy igény szerint, tartó nélkül közvetlenül a sarokba, illetve a hozzájuk tartozó tartóval (SIM-MBS) akár rejtett kábelezéssel is szerelhetjük őket. A tartó három részből áll, az egyiket az érzékelőre kell szerelni, melyhez igény szerint a mennyezeti vagy a fali rögzítő elemet választhatjuk.

SIM - 10 új érzékelő a kínálatban 3
SIM-MBS fali és mennyezeti tartók

Mindegyik érzékelőről elmondható, hogy alapja egy alkalmazásspecifikus integrált áramkör (application-specific integrated circuit vagy ASIC), azaz olyan integrált áramkör, amit nem általános felhasználásra, hanem egy-egy feladat specifikus igényének kielégítésére terveztek.

Az érzékelők digitális jelfeldolgozású, hőkompenzált elektronikával lettek kialakítva. A kisállat elleni védelem beállítható 15/25 kg testtömegű kisállathoz, amennyiben azok 1 m-nél jobban nem tudják megközelíteni az érzékelőt. Az érzékelők kemény műanyag lencsével rendelkeznek. A szerelési magasság 1,8-2,4 m között lehetséges, a lencse kialakítása miatt a panel állítása nélkül.

A beltéri mozgásérzékelők közé tartozik még két mennyezeti mozgásérzékelő is, melyek kúpszerűen maguk alá látnak, 3 méteres magasságba szerelés esetén egy megközelítőleg 12 méter átmérőjű kör alapú kúpot figyelve. Az alap mennyezeti mozgásérzékelő (SIM-360) passzív infra érzékelőt tartalmaz. Ezt egészíti ki egy mikrohullámú érzékelő a kombinált (SIM-365MW) változatban.

Az érzékelő családban van egy önálló akusztikus üvegtörés érzékelő is (SIM-05). Szintén digitális jelfeldolgozású érzékelő, kétszintű érzékeléssel, azaz két frekvencia tartomány analizálással. Tehát figyeli az ütésből származó előhangot és az utána következő töréshangot is. Lehetőség van a két tartomány külön-külön történő tesztelésére és beállításra. Érzékelési távolsága maximálisan 10 méter, mely függ az üveg méretétől és fajtájától, illetve az akusztikus csillapító tárgyaktól (pl. függöny). Alkalmazható fóliázott üvegfelület védelmére is.

A SIM családhoz tartoznak kültéri mozgásérzékelők is, melyek a mikrohullámú rész mellett egy PIR érzékelőt (SIM-110), illetve két PIR érzékelőt (SIM-120) tartalmaznak, így minimalizálva a téves riasztások számát.

A teljesebb védelem kialakításának érdekében akár rezgésérzékelőt (SIM-SHOCK1) is használhatunk. Mely alkalmas a kalapácsos, fúrásos, robbantásos falbontás, valamint a hidraulikus, illetve lángvágás érzékelésére a speciális, állítható érzékenységű, frekvencia analizáló áramkörének köszönhetően.

Rezgésérzékelő
SIM - 10 új érzékelő a kínálatban 8
Reklám banner
IPkaputelefon.hu