Merevlemez és SD kártya a megfigyelőrendszerbe – akár 64 kamerára

merevlemez-sd kártya

Visszatérő kérdés Ügyfeleinktől, hogy mire, hogyan rögzítsenek felvételeket és mi melyiket javasoljuk. Merevlemez, SD kártya? Melyiket válasszuk?

A választás sok mindentől függ, de alapvetően kijelenthetjük, csakis olyan merevlemezt, SD kártyát válasszunk, amely kifejezetten biztonságtechnikai felhasználásra készült.

Az elmúlt években a legtöbbet értékesített márkánk a Western Digital és annak is a PURPLE azaz „Lila” szériája. Ezen termékcsalád rendelkezik merevlemezzel és SD kártyával is.

Mindkét formátumról elmondható, hogy kifejezetten magas üzembiztonságot nyújtanak. Speciális AllFrame technológia csökkenti a pixelhibákat és a videó megszakadások lehetőségét. A Purple széria 0-24 órás felhasználásra készült. Fontos paraméterük a gyors írás/olvasás, hiszen merevlemez esetében akár egyszerre 64 kamera videofolyamát is le kell rögzíteni, ami nem kis feladat.

Merevlemezben a legkisebb méret 1 TB (ez a legtöbbet eladott típus). Természetesen elérhető 14 TB méretű is, de a magyarországi piacon a jellemző kapacitások: 1 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB, 6 TB, 8 TB.

Western Digital Purple merevlemez

A tavalyi évben egyre több kisebb – akár 1 kamerás – felhasználáshoz merült fel, hogy rögzítőt vásároljanak vagy elég egy SD kártya. 1 kamera esetén bátran használhatjuk a Western Digital Purple microSD kártyáját, melynek paraméterei lehetővé teszik a folyamatos képrögzítést és kültéren -25 -től +85 fokig használható. Speciális szolgáltatás – amennyiben a kamera is támogatja – az állapot monitorozás, mellyel figyelemmel kísérhető a kártya üzembiztonsága, így megelőzhetővé válik az esetleges felvétel vesztés.

  • Western Digital microSD 32GB Purple memóriakártya
  • Western Digital microSD 64GB Purple memóriakártya
  • Western Digital microSD 128GB Purple memóriakártya
  • Western Digital microSD 256GB Purple memóriakártya

Mikor javasoljuk az SD kártyát és a merevlemez használatát együttesen? Abban az esetben, ha nem szeretnénk felvételt veszíteni az informatikai hálózati kapcsolat megszakadásakor. Amennyiben támogatja a kamera és az NVR, a hálózat megszakadásakor az SD kártyára rögzített videófolyamot a hálózat helyreálltakor az NVR ki tudja olvasni a kártyáról és visszahelyezi a megfelelő helyre. Kiemelt területeken (üzlet, zálogház, stb.) ez rendkívül fontos!

Western Digital Purple microSD kártyák

A Western Digital microSD kártyái elérhetőek 32 GB, 64 GB, 128GB és 256GB méretekben.

És az egyik legfontosabb a garancia. Merevlemezek esetében 3 év, microSD kártya esetében 2 év korlátozott garanciát vállal a Western Digital.

IPkaputelefon.hu