Sordetektálás kamerákkal

A kiskereskedelmi egységek forgalma évről évre emelkedik. A vásárlószám növekedése és a munkaerőhiány egyre nagyobb kihívás elé állítja az üzleteket. Az optimális munkaerő kihasználás és a vásárlói élmény növelése elsődleges szemponttá vált, így ezekre megoldást kellett találni.

A vásárlók egyre kevesebb időt szánnak a bevásárlásra, így az az elvárás, hogy a bevásárlásuk során a lehető legkevesebb időt töltsék el a pénztárban. Az egyre terjedő önkiszolgáló pénztárak jó megoldásnak ígérkeznek, de ez esetben is szükséges egy felügyelő jelenléte, aki gyorsan tud reagálni az esetlegesen felmerülő problémákra (nem olvassa be a terméket, korhatáros termékvásárlás, stb….). Másik csoport, aki nem szeretne önkiszolgáló pénztárban fizetni.

A fenti okok miatt a hagyományos pénztáraknak is nagy szerepe van, ezért gondoskodni kell a megfelelő munkaerőről, hogy ne alakuljanak ki hosszú sorok. Erre az intelligens sorérzékelő technológia lehet a megoldás.

A hosszú fizetési sorok károsak az ügyfélkapcsolatokra 
A hosszú pénztári procedúra óriási probléma mind a kiskereskedők, mind a vásárlók számára. Azok az ügyfelek, akik látszólag végtelen sorba kerülnek, erőteljesen frusztráltak lehetnek, amíg elhagyják az üzletet és lehet nem is térnek vissza többet az üzletbe, sőt a hosszú várakozási sor miatt már az összekészített kosarukat is ott hagyják, mely újabb feladatot ró a bolti dolgozókra.

Az idő pazarlásának elkerülése érdekében a vásárlók több mint fele kevesebb pénzt költ egy üzletben, vagy akár teljesen el is áll a vásárlástól.

Rövidítse a sorokat a sorérzékelő technológiával 
A probléma megoldása érdekében sok előretekintő kiskereskedő sorválasztási technológiát alkalmaz, hogy a sorokat valós időben nyomon követheti a fizetési folyamat során.

A sorérzékelési technológia során a kamera számolja a sorban álló embereket egy előre meghatározott küszöbértékig. Miután elérte a a sor hossza a küszöbértéket, a rendszer figyelmezteti az üzletvezetést az új pénztárak megnyitására.

Új ügyfelek, megnövekedett bevételek  
Tekintettel arra, hogy az ügyfelek fontosnak tartják a gyors fizetési folyamatot, a várakozási idő csökkentése kulcsfontosságú feladat. Azok a kiskereskedők, amelyek növelik a pénztárak hatékonyságát, nem csak a visszatérő vásárlóikat tartják meg, hanem bevonzanak új vásárlókat is, akik korábban elkerülhették az ottani vásárlást.

Az ügyfelek több pénzt is költenek, ha a fizetés gyorsabb. Egy felmérés során a válaszadók 58% -a mondta, hogy még több pénzt költene, ha nem kellene a sorban várakozniuk.

Sőt, az idő múlásával a sorérzékelő technológia lehetővé teszi a vezetőknek, hogy javítsák az üzlet működési hatékonyságát. Az üzletvezetők a folyamatosan gyűjtött adatokból a statisztikailag zsúfolt időpontokra már előre tudják, hová kell nagyobb személyzeti erőforrást összpontosítani.

Hikvision: a sorvezetés piacvezetője 
A Hikvision piacvezető sor-felismerési technológiáját úgy fejlesztették ki, hogy élvonalbeli elemzést kínáljon a kiskereskedelmi üzletek számára, ideértve a szupermarketeket, a kiállítási csarnokokat, a áruházláncokat és minden olyan helyzetet, ahol fizetésre várnak. A nagy felbontású kamerákba ágyazott Deep Learning algoritmusok nagyon pontos az emberek számlálásában, és képes felismerni a különböző személyeket és azok konkrét tartózkodási idejét. Az üzletvezetés beállíthat küszöbértékeket a maximális számú ember számára egy adott területen – legyen az pénztár vagy bárhol máshol -, valamint az egy személy leghosszabb tartózkodási idejére. Ha egy küszöbértéket túllépnek, a rendszer azonnal figyelmezteti a kezelőket, hogy megfelelő intézkedéseket tegyenek.

IPkaputelefon.hu