4 kapu vezérlése a Hikvision kaputelefonnal?

Okosotthon vezérlés

Egyre több Ügyfelünk érdeklődik az IP kaputelefon rendszereink iránt. Ezek a készülékek általában 1 vagy 2 kapunyitó kimenettel rendelkeznek, amelyek az esetek nagy többségében elegendőek is. Ezek használatáról ITT írtunk. Néhány esetben akár 4 eszközt is kellene tudni vezérelni, ezért kiokoskodtuk, mit tehetnénk, hogy ezt megoldjuk. A gyártónak sajnos nincsen relé bővítő kimenete, így ez sajnos egyenlőre nem járható út.

Mit találtunk ki?

Alapesetben vegyünk egy DS-KIS604-S kaputelefon szettet, amelynek kültéri egysége egy DS-KV8113-WME1. Ezen az eszközön csak két kimenet van. A szettben a PoE switchen kívül van egy 7 colos érintőképernyős – DS-KH6320-WTE1 – beltéri egység, amely rendelkezik 2 relé kimenettel. Ezek a kimenetek bekapcsolhatóak a beltéri egység beállításaiban. Ezt a két kimenetet – bár jelentős árammal nem terhelhetők, mint a kintiek – fel tudjuk használni, hogy például 2 garázskaput vezéreljünk. Ezek a relé kimenetek elhelyezhetőek a fő képernyőn, így 2 érintéssel ki tudjuk nyitni az adott eszközt. A relé kimenetek időzíthetőek a menüben.

Távolról is szeretnénk vezérelni.

Természetesen a legújabb firmware és Hik-Connect használatával ez is működik, amelyet a lenti videón mutatunk meg, így már hazaérkezéskor ki tudjuk nyitni a motoros kaput és a megfelelő garázst is, így egy applikáció elég a vezérléshez. Mivel a Hik-Connect ingyenes felhőszolgáltatásban elhelyezett eszközeinket meg is tudjuk osztani, így a család többi tagja is tudja használni a kaputelefont, de!

Sajnos egy hátrány is van

Mivel a megosztott fiókban nem jelenik meg a beltéri egység relé kimeneteit vezérlő 2 plusz gomb, így csak akkor tudjuk használni több készüléken ezt a funkciót, ha azonos Hik-Connect fiókkal jelentkezünk be a többi mobiltelefonon is.

Hová is kell vezetékezni?

Amennyiben mágneszárat szeretnénk nyitni, azt mindenképpen a kültéri egységhez kell vezetékezzük, illetve praktikus a motoros kaput is ide kötni. A 2 plusz relé kimenet viszont már a beltéri egységnél van, ide érdemes pl. a garázskapukat kötni. Esetenként egy pár száz forintos relét is be kell kötnünk.

IPkaputelefon.hu