IP kaputelefon 1 vagy 2 relé kimenetének használata becsengetéskor

relé beállítás blog

A Hikvision IP kaputelefonok esetében a beltéri egységek – néhány kivételtől eltekinte – rendelkeznek 1 vagy 2 relé kimenettel. Ezek a relé kimenetek csak kis árammal terhelhetőek, viszont tökéletesen alkalmazhatóak „száraz kontaktusként” vezérlési funkcióra. A legtöbb esetben egy udvari plussz csengő megszólaltatása a feladat, vagy a riasztó funkció kihasználásakor hang/fény jelző indítása. A legtöbb esetben, a meglévő csengő nyomógombjába kötik be – nagy áram esetén külön relével -, így amikor a kapuban csengetnek, nem csak a beltéri egység – esetenként mobiltelefon – fog jelezni, hanem akár egy 2. csengő is.

A kimenet beállítása az IVMS4200-as ingyenes szoftverrel végezhető el, amely aktuális stabil verziója letölthető honlapunkról itt.

A kimenetek fizikai bekötése a beltéri egység mellékelt kábelkötegében szükséges elvégezni. NO1 és NO2 kimenetek használhatóak, saját COM-al.

Az IVMS4200 szoftver telepítése után fel kell venni az eszközöket a rendszerbe. Jelen esetben elég csak a beltéri egységet.

IVMS4200 intercom
Jelöljöük ki a beltéri egységet és adjuk hozzá
új eszköz hozzáadása
admin a felhasználónév és a jelszó amit aktiváláskor megadtunk
ivms4200 eszköz kiválasztása
Válasszuk ki a beltéri egységnél a fogaskereket
relé kimenet beállítása
A híváskapcsolás menüben aktiváljuk az Engedélyezést és válasszuk kimelyik relék kövesség a becsengetést. Ne felejtsünk el menteni

IP kaputelefon rendszereink nagyon sok funkcióval rendelkeznek. Munkatársaink segítenek megtalálni az Ön igényeihez passzoló összeállítást. Vásárlóinknak díjmentes a terméktámogatás, amely elérhető munkanapokon. Keressen minket bizalommal a +36 70 266 466 1-es telefonszámon vagy a rendeles@ipkaputelefon.hu e-mail címen. Webshopunk: https://ipkaputelefon.hu

IPkaputelefon.hu