Hikvision kaputelefon fejlesztés

fejlesztés
fejlesztés

A Hivision a moduláris kaputelefonjait folyamatosan továbbfejleszti. Hardver és szoftvere oldalról is folyamatos a fejlődés. A frissen megjelent új szoftververzió számos új technikai és biztonsági megoldást hozott, melyeket röviden bemutatunk.

Az európai és a világ többi ponjára szállított eddigi készülékek különböző firmwarekkel voltak eddig ellátva, melyek különböző tudást is hordoztak magukkal. A gyátó tisztába teszi a helyzetet, amely sokszor bonyodalmakat okozottegy-egy frissítés esetén. Világszinten egységes szoftverek lettek elérhetőek, így a tudások is megegyeznek mindenhol. A szoftverfrissítés több biztonsági fejlesztést is hozott magával.

Kültéri egységek

Biztonsági fejlesztés

Eddig, ha össze akartunk állítani egy rendszert, elég volt megmondani a kültéri és beltéri egységeknek, hogy mi a másik IP címe és, hogy melyik nyomógomb melyik szobaszámú készülékre csörögjön ki. Az új verifikációs jelszó bevezetésével ez annyiban módosul, hogy mindkét eszköznek meg kell mondjuk ezt a kódot, így már csak ezen kóddal rendelkező eszközök fognak egymással kommunikálni. Ez különösen több beltéris rendszereknél volt jelentős biztonsági kockázat, amely ezennel be is zárult.

Kültéri egységszám bővítés

A moduláris rendszerek esetén eddig 8 db kültéri egység volt egybefűzhető, az új szoftver esetén már 1+16 egység, így könnyen kialakítható egy 17 bejáratos rendszer.

Publikus kódok

Moduláris rendszer esetén lehetőség van kódzár modul hasznlatára is. Minden használóhoz tudunk rendelni pinkódokat, de esetenként szükséges ugynevezett publikus kódokat is kiadni – postás, takarító, stb… részére. Eddig 3 db ilyen kód megadására volt lehetőség, most már 16-ra nőtt ez a szám.

Új webes felület

A Kültéri egységek egységes webes felületen állíthatóak be. Élőképet kínál és alapszintű kezelés részeként a kimenetek is vezérelhetőek. Külön felületen hozzáadhatóak a felhasználók, nevesítve, kártyával párosítva. Ez nagyban megkönnyíti azt az esetet, amikor konkrét kártyát kell törölni a rendszerből. Szintén itt adható meg, hgy egy kártya akár csak egy megadott időtől, megadott ideig legyen érvényes.

Hik-connect kezelés

A webes felületen az admin jelszóval már eltávolítható a már felcsatlakoztatott fiókból az eszköz.

Ütemezések

Külön időintervallumok adhatóak meg, pl hétköznap nappali és ezen kívüli időszakokra is (munkaidő). Itt lehetőség van pl. munkaidőben a beltéri egységre küldeni a jelzést, azon kívül mobilapplikációba.

Gyorsított aktiválás és beállítás

A legnagyobb fejlesztés a Device management, ahol kezelhetjük a kültéri és beltéri egységeket. Amennyiben tudjuk, melyik eszközt mire szeretnénk programozni, úgy lehetőségünk van csoportosan feltölteni a beállításokat, így gyorsítva a folyamatot. 5-100 lakás esetében ez több óra spórolás is lehet. A rendszer mintafájlt (sablon) is biztosít.

A Device management fülön ellenőrizhetjük a csatolt eszközöket, de akár egyesével is hozzáadhatjuk őket a rendszerhez.

Kártyaolvasás vezérlés a második ajtóra (relé 2 kimenet)

Most már a moduláris kártyaolvasó 2-es címre állítva, a 2-es kimenetetfogja vezérelni, minden más esetben az elsőt.

Riasztási események

Az IVMS4200-be és a HikCentralban is megjeleníthetjük a hibás kódbeírást, olvasást riasztási eseményként.

Kültéri egységek és ajtók elnevezése

Több kijárat és ajtó esetén is elnevezhetőek az eszközök, így a beltéri egységen egyértelműen meghatározható, hogy melyik kapuról jeleztek, vagy melyik ajtót nyitjuk.

Beltéri állomások

E-mail cím megadás

A varázslón és későbbiekben a beállítási felületen egy e-mail cím is megadható, amely megkönnyíti az elfelejtett jelszót. Így nem szükséges a telepítő beavatkozása, így a felhasználó saját maga felyre tudja állítani.

Hik-connectbe végződtetett jelzések

A beltéri egység bemeneteinek állapota most már megjeleni a Hik-Connect applikációban, így láthatjuk pl. egy nyitásérzékelő, füstérzékelő állapotát is.

Beltéri egység relé vezérlés

A beltéri egység reléinek vezérlése most már a beltéri kezdőképernyőjéről is vezérelhető, illetve a felületről konfigurálható is. A relé vezérlésről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

relé beállítás blog

QR kódok

A beállítási felületen 2 QR kód is megjelent, az egyikkel az eszköz a Hik-Connect applikációhoz társítható, a második megkönnyítoi a program telepítését, leolvasva a Hikvision Appstoreba léphetünk közvetlenül és letölthetjük az applikációt.

Hik-Connect leválasztás

Admin kód birtokában a beltéri egység is leválasztható egy Hik-Connect fiókból.

Tömbösített beltéri beállítás varázslón kereszül

Plusz beltéri egység beállítása megoldható egy már beaktivált beltériről is a varázsló segítségével. A varázslóban a a beltéri kiegészítő állomás beállításainál aktiválható a másodlagos beltéri egység és konfigurálható az IP címe is. A folyamat után automatikusan kiterjesztett beltéri egységként fog működni.

Protokol váltás

A legfontosabb, hogy bevezetésre került a rpotocol 1.0 helyett a 2.0. A (B) hardver verziós egységek már 2.0 protokollal dolgoznak. A kompatibilitásokat az alábbi grafika mutatja:

Protokol táblázat, fejlesztés

Milyen szoftvert adunk?

Minden általunk forgalmazott kaputelefonra a lehető legfrisebb szoftvert telepítjük! Nézzen szét ipkaputelefon.hu webáruházunkban!

IPkaputelefon.hu