Fontos változás a GMAIL hitelesítésében, biztonságtechnikai érintettség

gmail

A GMAIL BEÁLLÍTÁSA

A Google Gmail levelező rendszere 2022. június 1-től már nem engedélyezi a csak felhasználónév/jelszó párossal történő hitelesítést. Ez a változás érinti a Hikvision és a Satel azon eszközeit, amelyek így küldtek e-mail. 2022. május 30-ig módosítani kell a beállításokon – azon eszközöknél, ahol ez támogatott-, vagy más, alternatív levelező szolgáltatást kell igénybe venni.

Hikvision eszközök esetén az alkalmazásjelszót javasoljuk használni. Érdemes egy külön fiókot létrehozni a levélküldéshez. Az új fiók létrehozása után el kell navigálni a Bejelentkezés és biztonság menübe a Bejelentkezés a Google-ba résznél a Jelszó és bejelentkezési módszer modulban a Kétlépcsős azonosításhoz, amit be kell kapcsolni. Társítson egy telefont és az ide kapott kóddal tud majd bejelentkezni. Ha aktiválásra került a kétlépcsős azonosítás, akkor a Jelszó és bejelentkezési módszer modulban elérhetővé válik az Alkalmazásjelszavak menüpont.

Ebben a menüben vagy az Alkalmazás kiválasztása vagy a Válasszon eszközt legördülő menüből a Más (egyedi név) opció választásával megadható egy tetszőleges név az alkalmazásnak. Ha a név megadásra került, egy felugró ablakban sárga háttérrel megjelenik az a jelszó, melyet az eszközben meg kell adni hitelesítéskor. Érdemes a jelszót feljegyezni, ugyanis későbbi megtekintésre nincs lehetőség.

HIKVISION ESZKÖZ BEÁLLÍTÁSA

A Google aktuális protokollja szerint biztonsági okokból a GMail SMTP szerverei nem támogatják az SSL e-mail titkosítás, csak TLS használata engedélyezett. A következő Hikvision termékek támogatják a TLS titkosítást:

  • hálózati rögzítők (v3.4.2-es firmware verziótól),
  • hagyományos rögzítők (v3.4.4-es firmware verziótól),
  • TurboHD rögzítők (v3.3.3-as firmware verziótól),
  • PTZ kamerák (v5.3.10-es firmware verziótól),
  • fix kamerák (v5.4.0-ás firmware verziótól).

SUPPORT

Minden nálunk vásárolt eszközhöz jár a térintésmentes terméktámogatás. Amennyiben elakad a beállításokban, jelezze nekünk az űrlapon és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Az űrlapot ide kattintva érheti el!

Csak azon űrlapokat dolgozzuk fel, amelyek valós adatokat tartalmaznak (sorozatszám és számla sorszáma)!

IPkaputelefon.hu