Hikvision Deep Learning technológia a kiskereskedések számára

Korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága, a mesterséges intelligencia részeként a Deep Learning egyre komolyabb szerephez jut a biztonságtechnika világában is. Ez a technológia, amely képes a kapott adatok alapján „tanulni”, egyre szélesebb körben válik elérhetővé, amely alkalmassá teszi széleskörű védelmi feladatok közvetlen vagy közvetett támogatására.

Kiskereskedelmi szinten is egyre dominánsabbá válnak a webáruházak, az online vásárlás komolyan visszaveti a kisebb boltok és üzletek forgalmát. Sok vállalkozó a teljes online átállással próbál versenyképes maradni, míg mások olyan technológiai újításokat keresnek, amelyekkel üzleteiket újra magas profit mellett tudnák működtetni.

A Hikvision új intelligens kamerái többek közt ezekre a kihívásokra nyújtanak megoldást, továbbá széleskörű védelmet adnak a személyzet és az ügyfelek számára is. A kamerák három Deep Learning analitikával rendelkeznek: emberszámlálás, hőtérképezés és sorészlelés. Ezek segítségével az összegyűjtött adatokat azonnal képesek olyan értékes információkká feldolgozni, amelyek alapján fejleszthető az üzlet kialakítása és vezetése.

Emberszámlálás

A hagyományos kamerákkal történő emberszámlálást gyakran nehezítették meg olyan, a pontosságot befolyásoló tényezők, mint a rossz fényviszonyok, árnyékok vagy a megfigyelt ponton átvitt tárgyak. A dual-lens emberszámláló kamera két optikával és Deep Learning algoritmussal teszi lehetővé a nagy pontosságú látogatói forgalommérést, valamint komoly előnnyel bír a hagyományos kameraalgoritmusokkal szemben: folyamatosan „tanítható” és fejleszthető a külvilágból nyert adatokkal. Ez azt jelenti, hogy minél hosszabb ideje dolgozik, annál „okosabb” lesz. A két optika által alkotott összetett kép, a 3D-s emberfelismerés és magasságszűrés segítségével a dual-lens emberszámláló kamera képes pontosan megkülönböztetni az embereket más objektumoktól és környezeti változásoktól.

emberszámlálás

Hőtérképezés

Minden üzlettulajdonos szeretné tudni, hogy a bejövő vásárlókat mely áruk érdeklik, azonban még ennél is fontosabb, hogy milyen úton jutnak el a kívánt termékigés mennyi időt töltenek az üzlet egy adott területén. A Hikvision hőtérkép funkciójával a vezetőség fel tudja mérni az üzlet „forró pontjait” és „holt tereit”.

Az összegyűjtött adatok – a feldolgozást követően – könnyen átlátható, színkódokkal ellátott grafikus formában válnak elérhetővé. Ebből a technológiából nem csupán a kiskereskedések tudnak profitálni: szupermarketekben, bevásárlóközpontokban vagy akár múzeumokban is alkalmas arra, hogy felmérjék, melyek azok a helyek, amelyeket az ügyfelek, látogatók gyakran keresnek föl. Ez segít abban, hogy jobban el tudják helyezni az árukat, kiállítási tárgyakat és hatékonyabban alakítsák ki az üzletek belső tereit.

hőtérképezés

Sorészlelés

Mit csinálsz, ha egy üzletben mindig hosszú ideig kell sorban állnod? Vársz, vagy feladod, és nem mész oda többet. A kiskereskedelemben a sorban állás az egyik döntő tényezője az ügyfél-elégedettségnek. A Hikvision kamerák új, valós időben történő sordetektálási funkciója segít a feltorlódások elkerülésében: A sorban állók számának és várakozási idejének függvényében küld értesítést az üzletvezetőnek, hogy intézkedjen.

A Hikvision intelligens eszközei segítik azokat a kiskereskedőket, akik üzletüket minél profitorientáltabban és ergonomikusabban szeretnék kialakítani és felügyelni.

sorészlelés
IPkaputelefon.hu