Hikvision – Intelligens hőkamera új szenzorral

A Hikvision forgalomba hozta új csőkivitelű hőkameráját (DS-2TD2117), amely Deep Learning algoritmussal és olyan új, továbbfejlesztett szenzorral van felszerelve, amely jobb képminőséget biztosít. Ezzel a termékkel a hőkamerák költséghatékony megoldásként használhatóak, és árérzékeny projektekbe is beilleszthetőek.

DeepinView kamera a korábbi verziók továbbfejlesztésével jött létre, és új, 160×120 pixeles Hikvision szenzorral van felszerelve. A kamera érzékenyebb: 40 mK NETD-vel működik (szemben a korábbi verziók 50 mK-es értékével). Az NETD egy ipari mértékegység, amely a szenzor hősugárzással szembeni érzékenységét mutatja az elektromágneses spektrum bizonyos tartományaiban.

A kamera a Deep Learning algoritmus segítségével hatékonyan és pontosan képes analitikai elemzésre, mint például vonalátlépés, behatolás, területre való ki- és belépés észlelése. Az intelligens ember- és járműdetektálás révén csökkenti az állatok, kameramozgás, hulló falevelek és más irreleváns objektumok által okozott téves riasztásokat, és ezzel jelentősen növeli a riasztási pontosságot. Ezenkívül a kamera nagy teljesítményű beépített GPU-val is rendelkezik, ami komplexebb algoritmusokkal és nagyobb adatbázisokkal olyan jövőbeli alkalmazásokat tesz lehetővé, ami továbbfejleszti az intelligens képtartalom-elemzést (VCA).

Főbb tulajdonságok:
– megbízható hőmérsékleti szintet meghaladó szabályok alapján történő riasztás
– fejlett tűz- és dohányzásérzékelési algoritmus
– 160×120 felbontású, nagy érzékenységű szenzor, kontrasztbeállítás támogatással
– bizonyos modelleknél shutter állítási lehetőség
– 3D DNR, 15 színpaletta, képrészletesség-növelés

A kamera rövid (3 és 6 mm) fókusztávolsága révén kiválóan használható kisebb kültéri védelmi feladatokra (pl. kertek, kisebb parkolók felügyelete). Tűzvédelmi képessége lehetővé teszi, hogy áruházaknál és szeméttelepeknél is alkalmazzák, ahol különösen fontos a tűzesetek megelőzése. Összességében a kamera csökkenti a költségeket, és megelőzi a káreseményeket, valamint növeli a tűzbiztonságot azáltal, hogy észleli a lehetséges tűzeseteket, még mielőtt azok kialakulnának.

A cikket a Hikvision magyarországi importőre, a Riel Kft biztosította.

IPkaputelefon.hu